Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over dit project? Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Zo niet, neem dan contact met ons op via Leidschenveen-ypenburg@denhaag.nl.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op 27 juni was de prijsuitreiking van Wijkbudget Leidschenveen. De uitslag staat op de pagina ‘Uitslag’.

De plannen die het vaakst zijn gekozen door bewoners van Leidschenveen en die binnen het budget passen, worden uitgevoerd. De drie plannen met de meeste stemmen, Community Café Leidschenveen, Jeu de Boules baan en Muziek: De Verbindende Hartslag Van Leidschenveen, passen in het budget van €40.000. De plannen Freerunpark en Veenpop hebben wel meer stemmen dan Garage-sale Veenweg, maar komen met hun budget boven het beschikbare wijkbudget van 40.000. Daarom hebben we naar het eerstvolgende plan met de meeste stemmen gekeken. Dit plan valt wel binnen het budget.

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 13 mei tot en met 10 juni 2024 konden alle bewoners van 12 jaar en ouder uit Leidschenveen hun favoriete plannen voor de wijk selecteren voor een totaalbedrag van €40.000. Met een persoonlijke stemcode die bewoners per brief ontvingen, konden zij op deze website stemmen. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal €40.000 kosten, worden uitgevoerd. 

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het wijkbudget van €40.000 wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina Uitslag zie je dat de 4 plannen met de meeste stemmen in totaal €33.200 van het budget bedraagt. Het bedrag dat overblijft is €6.800. Dit restbedrag wordt gebruikt om de winnaars van het Wijkbudget te ondersteunen in de bijkomende kosten die het uitvoeren van een plan altijd met zich meebrengt.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Eerst wordt gekeken wie het plan uit gaat voeren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoners of maatschappelijke organisatie. Dit hangt allemaal af van het soort plan. 

De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Als een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is zal het bedrag via een rechtspersoon of maatschappelijke instelling worden uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Wijkbudget Leidschenveen. Dat zijn wij ook! Bekijk de planning wanneer de andere wijken aan de beurt zijn.

Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je plan verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uit te voeren is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie.

Wat is het verschil tussen een wijkagenda en een wijkbudget?

Iedere wijk in Den Haag krijgt een wijkagenda. In een wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor een wijk. De bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en medewerkers van de gemeente bepalen samen wat het meest belangrijk is. Zij voeren samen de verbeteringen uit.

Vaak volgt op de wijkagenda een wijkbudget. Met het wijkbudget kunnen bewoners zelf plannen insturen die helpen bij de verbeterpunten uit de wijkagenda. Dit zijn vaak duidelijke plannen die binnen een jaar klaar kunnen zijn.

Lees meer over wijkagenda's

Hoe veilig is deze site?

De gemeente neemt maatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar kan ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Neem contact met ons op. Geef een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de link van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren