Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over dit project? Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Zo niet, neem dan contact met ons op via Leidschenveen-ypenburg@denhaag.nl.

Ik heb mijn persoonlijke stemcode ingevuld, maar het lukt niet om te stemmen. Wat nu?

Een stemcode bestaat uit 8 tekens (cijfer en letters) en is hoofdlettergevoelig. Controleer nog een keer of je alle tekens goed hebt overgenomen. De 0 en o lijken bijvoorbeeld veel op elkaar. Net als een hoofdletter I (i) en een kleine letter l.

Lukt het nog steeds niet? Neem contact op.

Hoe weet ik zeker dat mijn stem is opgeslagen?

Je stem is goed opgeslagen als je in stap 4 de bevestiging ziet: ‘Gelukt, je hebt gestemd!’

Het stemmen werkt in 4 stappen. In stap 1 kies je je favoriete plannen. In stap 2 controleer je in het overzicht of je tevreden bent met je gekozen plannen. In stap 3 vul je de stemcode in. In stap 4 klik je op de knop ‘Stemmen’.

Ik ben niet zo handig met computers. Kan ik ook met mijn brief stemmen? En hoe doe ik dat dan?

Als je het lastig vindt om online te stemmen, vraag dan hulp van vrienden, familieleden of buren. Is het voor jou niet mogelijk om online te stemmen, neem contact op.

Kan ik voor anderen stemmen?

Jouw unieke stemcode is persoonlijk. Het is de bedoeling dat iedereen voor zichzelf stemt. Natuurlijk kun je mensen altijd helpen.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat uitvoeren. Soms is dat de gemeente, soms een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt af van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen betalen aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Voert een bewoner zelf het winnende plan uit, dan betaalt de bewonersorganisatie het bedrag.

Ik heb een plan geliked, maar ik zie het niet terug in de geselecteerde plannen. Hoe kan dat?

Plannen liken kon tot en met 3 april 2024. Alle plannen met minimaal 30 likes gingen door naar de haalbaarheidscheck. Niet alle plannen waren haalbaar. In totaal zijn er 19 plannen ingediend, waarvan er uiteindelijk 9 zijn geselecteerd voor de stemronde. Als jouw plan niet bij deze plannen hoort, dan kan er ook niet op gestemd worden. Er zijn 2 redenen waarom jouw plan niet is geselecteerd: je plan heeft niet de benodigde 30 likes gehaald of je plan is niet als haalbaar beoordeeld tijdens de haalbaarheidscheck.

Is jouw favoriete plan niet door naar de stemronde? Bekijk alle ingestuurde plannen. Per plan is toegelicht waarom het plan wel of niet haalbaar is.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op 27 juni 2024 wordt de uitslag bekend. De uitslag komt ook op deze website met een uitleg hoe die tot stand is gekomen.

De plannen met de meeste stemmen en die samen binnen het wijkbudget van € 40.000 passen, worden uitgevoerd. Als het plan met de meeste stemmen € 30.000 kost, is er nog € 10.000 over voor de plannen die daarna de meeste stemmen hebben. Als het tweede plan met de meeste stemmen meer dan € 10.000 kost, wordt gekeken naar het eerstvolgende plan met de meeste stemmen dat wel binnen het resterende budget past. Zo gaat het verder tot het totale wijkbudget van € 40.000 is opgemaakt. Als er een restbedrag overblijft, bepaalt de gemeente hoe dit besteed wordt aan de plannen.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Wijkbudget Leidschenveen. Dat zijn wij ook! Bekijk de planning wanneer de andere wijken aan de beurt zijn.

Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je plan verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uit te voeren is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie.

Wat is het verschil tussen een wijkagenda en wijkbudget?

Iedere wijk in Den Haag krijgt een wijkagenda. In een wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor een wijk. De bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en medewerkers van de gemeente bepalen samen wat het meest belangrijk is. Zij voeren samen de verbeteringen uit.

Vaak volgt op de wijkagenda een wijkbudget. Met het wijkbudget kunnen bewoners zelf plannen insturen die helpen bij de verbeterpunten uit de wijkagenda. Dit zijn vaak duidelijke plannen die binnen een jaar klaar kunnen zijn.

Lees meer over wijkagenda's

Hoe veilig is deze site?

De gemeente neemt maatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar kan ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Neem contact met ons op. Geef een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de link van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren