Spring naar inhoud

Uitslag Wijkbudget Leidschenveen

Bekijk hieronder welke plannen samen binnen het wijkbudget passen. Deze plannen worden binnen een jaar uitgevoerd. Bekijk de veelgestelde vragen voor meer uitleg over de uitslag.

De drie plannen met de meeste stemmen, Community Café Leidschenveen, Jeu de Boules baan en Muziek: De Verbindende Hartslag Van Leidschenveen, passen in het budget van €40.000. De plannen Freerunpark en Veenpop hebben wel meer stemmen dan Garage-sale Veenweg, maar komen met hun budget boven het beschikbare wijkbudget van 40.000. Daarom hebben we naar het eerstvolgende plan met de meeste stemmen gekeken. Dit plan valt wel binnen het budget.

Over Community Café Leidschenveen

Dit plan is na de sluitingstermijn van het indienen van plannen toegevoegd aan de website. Het plan lag nog bij een fysiek inleverpunt en heeft daardoor geen kans gekregen om voldoende likes te verzamelen voor de haalbaarheidscheck. Om de planindiener toch een kans te geven, is dit plan zonder likes beoordeeld op haalbaarheid. Het plan is door de haalbaarheidscheck gekomen. Inwoners van Leidschenveen konden daarom op dit plan stemmen.  

Loading...

Wissen

 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Community Café Leidschenveen

  Thema:Cultuur en ontmoeten
  8000
  Stemmen voor: 836 stemmen
  Kosten:8000
  0
  1600

  Community Café Leidschenveen


  Elkaar maandelijks ontmoeten, samen (leren) koken en daarna genieten van een heerlijke maaltijd met bewoners bij Stadsboerderij Landzicht.
  • Eten zorgt voor verbinding tussen mensen en praten over eten leidt vaak tot mooie gesprekken en contact. Dat is het idee voor het Community Café Leidschenveen.
  • Voor wie? Voor iedereen die graag kookt, of leert koken en die graag aanschuift voor een gezonde en lekkere maaltijd en open staat voor een maaltijd uit een andere cultuur, bijvoorbeeld Marokko, Indonesië, Vietnam etc.
  • Hoe vaak? Ik denk aan 10 kooksessies per jaar (woensdag 18.00 uur) om mee te beginnen. Thema avonden met gastchefs uit onze eigen wijk worden afgewisseld met gezond en betaalbaar eten uit het seizoen en begeleiding door een professionele kok (planning, recepten en kooktips) en 2-4 kookvrijwilligers per keer.
  • Per sessie kunnen 20 bewoners aan tafel aanschuiven om mee te eten. Restjes gaan mee naar huis!
  • Doe mee als kookvrijwilliger, kom eten, help met de afwas of geef menutips door! Je bent welkom!

  Thema: Cultuur en ontmoeten


  8000
 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Jeu de Boules baan

  Thema:Cultuur en ontmoeten
  8500
  Stemmen voor: 809 stemmen
  Kosten:8500
  0
  1588

  Jeu de Boules baan


  Een jeu de boulesbaan aan het Schelpenhof. Iedereen mag meedoen.
  Wij willen graag een jeu de boulesbaan voor de bewonersruimte aan het Schelpenhof realiseren. Zo kunnen we naast het jeu de boulen ook gebruik maken van de bewonersruimte voor een kopje koffie en zo een gezellig samenzijn creëren. 

  Niet alleen de senioren die aan het Schelpenhof wonen kunnen gebruik maken van de jeu de boulesbaan. Ook omwonenden kunnen meedoen. 

  Zo zorgen we ervoor dat ouderen in beweging blijven en stimuleert het, het onderlinge contact tussen buren en omwonenden. 

  Thema: Cultuur en ontmoeten


  8500
 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Muziek: De Verbindende Hartslag van Leidschenveen

  Thema:Cultuur en ontmoeten
  4700
  Stemmen voor: 775 stemmen
  Kosten:4700
  0
  1578

  Muziek: De Verbindende Hartslag van Leidschenveen


  Muziek en talent verbindt bewoners, jong en oud.
  Muziek leren spelen, van 10 tot 80+. Muziek verbindt jong en oud. Van muziek gaat jouw hart sneller kloppen. Muziek vergroot de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de mens.

  Muziek is een universele taal en doet de verschillen in generaties vervagen. Doordat bij deze cursus alle leeftijden samen muziek leren maken ontstaat echte verbinding onder de deelnemers en bewoners.

  Je leert naar elkaar te luisteren en samen te werken; hierdoor ontdek je elkaars talent.

  Docent: Mario Kind van KIND of Music, Muziekdocent.

  Thema: Cultuur en ontmoeten


  4700
 • Dit plan wordt niet uitgevoerd

  Freerunpark

  Thema:Cultuur en ontmoeten
  40000
  Stemmen voor: 742 stemmen
  Kosten:40000
  0
  1581

  Freerunpark


  Een freerunpark in een veilige en uitdagende omgeving voor zowel beginners als gevorderden.
  Freerunnen is een relatief nieuwe en snelgroeiende (buiten)sport. Op scholen wordt het steeds vaker als gymles of als naschoolse activiteit aangeboden en het ledenaantal van Freerunverenigingen groeit hard. Kinderen én volwassenen in Leidschenveen volgen vaak lessen bij Parkour Disicplines in Zoetermeer, dat een binnenlocatie heeft in Gymworld en een buitenlocatie in het Stadshart. Het Stadshart biedt veel natuurlijke plekken waar (onder deskundige begeleiding) gefreerund kan worden. Freerunnen doe je echter niet alleen tijdens een training, maar ook gewoon als buitenspelen. Helaas zijn hier binnen Leidschenveen weinig geschikte plekken voor.

  Ons plan is daarom om een freerunpark in Leidschenveen te realiseren. Een veilige omgeving die voldoet aan alle veiligheidsnormen en voldoende uitdaging biedt voor zowel beginnende als de gevorderde freerunners van alle leeftijden. Leidschenveen biedt veel speelplekken voor jonge kinderen, maar voor de oudere jeugd is er minder aanbod. Voor hen kan dit dus ook een ontmoetingsplek zijn, waarbij ze worden gestimuleerd om te bewegen.

  Feedback Gemeente: De meest geschikte locatie voor een freerunpark is aan overkant van het water bij de Graskarpersingel.

  Thema: Cultuur en ontmoeten


  40000
 • Dit plan wordt niet uitgevoerd

  VeenPop, muziekfestival Leidschenveen

  Thema:Cultuur en ontmoeten
  30000
  Stemmen voor: 620 stemmen
  Kosten:30000
  0
  1580

  VeenPop, muziekfestival Leidschenveen


  Een gratis muziekfestival op de Arena waar jong en oud genieten van optredens door (lokale) artiesten.
  Gratis muziekfestival op de Arena met optredens van (lokale) artiesten en één, door de inwoners gekozen, (Nederlandse) top-act. Laten we een feestelijke ontmoeting creëren tussen jong en oud door een gevarieerde keuze van (natuurlijk ook lokale) artiesten.

  Dit wordt een kleinschalig muziekfestival van 15.00 tot 21.00 uur op de Arena van Leidschenveen in de wijk De Velden.

  Met dansvloer, foodtrucks, een horeca(bier)tuin en natuurlijk ook (gezonde) hapjes en drankjes. Zes optredens van 45 minuten van meer of minder bekende (lokale) artiesten met één 'klapper', de publiekstrekker! Te kiezen door stemming onder de bewoners uit bijvoorbeeld drie suggesties.

  We starten om 15.00 uur met een kans voor jong talent, in ieder geval niet ouder 16. Daarna mag het los, liefst met verschillende muziekstijlen: pop, blues, country, (hard)rock en/of Nederlandstalig.

  Een mooi voorbeeldevenement dat hopelijk navolging krijgt op meerdere gebieden zoals sportdag, 'Koningsdag', Garagesale Veenweg, Leidschenveen Culinair, etc.

  Thema: Cultuur en ontmoeten


  30000
 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Garage-sale Veenweg

  Thema:Cultuur en ontmoeten
  12000
  Stemmen voor: 554 stemmen
  Kosten:12000
  0
  1573

  Garage-sale Veenweg


  Duurzame, feestelijke ‘marktplaats’ in Leidschenveen aan de Veenweg.
  ‘Marktplaats’ in Leidschenveen, aan de historische Veenweg. Duurzaam. Voor iedereen.

  Elke bewoner krijgt de kans om op de terreinen aan de Veenweg spullen tweedehands aan te bieden aan andere wijkbewoners. De percelen zijn groot genoeg om geen parkeerprobleem te veroorzaken.

  Winstgevend voor het milieu. Verbindend voor de wijk, want de hele buurt geniet en feest mee!

  Dit budget wordt gevraagd om de publiciteit, afzettingsborden, koffie, springkussen en veel meer mee te financieren.

  Geen professionele partijen en professionals toegestaan. Alleen bewoners van Leidschenveen die dat óók moeten kunnen aantonen zijn welkom.

  Thema: Cultuur en ontmoeten


  12000
 • Dit plan wordt niet uitgevoerd

  Intercultureel Praatcafé

  Thema:Cultuur en ontmoeten
  12000
  Stemmen voor: 473 stemmen
  Kosten:12000
  0
  1587

  Intercultureel Praatcafé


  We organiseren 1 keer per 2 weken een interculturele ontmoeting voor bewoners van Leidschenveen. Iedereen is welkom.
  Graag willen we een Intercultureel Praatcafé opzetten. Centraal staan ontmoeting en verbinding van inwoners van Leidschenveen uit diverse culturen. We organiseren één keer per twee weken een interculturele ontmoeting voor en door inwoners van het stadsdeel. We richten ons op nieuwkomers en inwoners die al lang in Nederland wonen.

  De activiteiten voeren we uit in diverse vormen, zoals een gezamenlijke maaltijd (gerecht uit een bepaald land), een pubquiz, culturele workshop of gewoon een ontspannen samenzijn met een hapje en drankje. Op deze manier kunnen inwoners elkaar op een informele en gezellige manier leren kennen. Mooie vriendschappen kunnen ontstaan!

  Het intercultureel praatcafé is voor jong en oud. We hebben speciale aandacht voor ‘nieuwkomers’ zoals vluchtelingen en expats. Voor hen is dit een mooie kans om de Nederlandse taal te oefenen en ‘nieuwe’ buren te ontmoeten. Omdat de culturele diversiteit in Leidschenveen toeneemt, vinden wij het bij elkaar brengen van bewoners uit verschillende landen een belangrijke toegevoegde waarde voor de wijk. Hoe mooi is om te leren van een andere cultuur op basis van respect en gelijkwaardigheid.

  Thema: Cultuur en ontmoeten


  12000
 • Dit plan wordt niet uitgevoerd

  InclusiVibes: Kunst & Muziek voor iedereen

  Thema:Cultuur en ontmoeten
  12000
  Stemmen voor: 467 stemmen
  Kosten:12000
  0
  1589

  InclusiVibes: Kunst & Muziek voor iedereen


  Kinderen met en zonder beperking ontmoeten elkaar in inclusieve ruimtes waar ze via muziek nieuwe verbindingen creëren.
  De motivatie voor dit initiatief komt voort uit het feit dat kinderen met een beperking vaak gescheiden leven van hun leeftijdsgenootjes zonder beperking. Bijvoorbeeld doordat ze op verschillende scholen zitten. Het idee is om inclusieve ruimtes te creëren waar alle kinderen kunnen omgaan, spelen en kennismaken met leeftijdsgenoten, zichzelf kunnen zijn, zich gewaardeerd, gerespecteerd en gemachtigd voelen om nieuwe verbindingen te creëren via muziek.

  Dit voorstel is bedoeld voor diverse kinderen (met en zonder beperkingen), evenals hun families, verzorgers en de bredere gemeenschap. Door hen samen te brengen via een reeks collaboratieve muzikale en artistieke workshops die uitmonden in een eindvoorstelling of concert. Ons doel is om empathie, begrip en een gevoel van verbondenheid te bevorderen onder deelnemers.

  Dit plan is een aanvulling op de buurt omdat het een platform biedt voor inclusieve sociale interactie en creatieve expressie. Het komt niet alleen ten goede aan de direct betrokken kinderen, maar verrijkt ook de hele buurt door diversiteit, empathie en sociale inclusie te bevorderen.

  Thema: Cultuur en ontmoeten


  12000
 • Dit plan wordt niet uitgevoerd

  Wijkfestival

  Thema:Cultuur en ontmoeten
  40000
  Stemmen voor: 295 stemmen
  Kosten:40000
  0
  1583

  Wijkfestival


  Een groot wijkfestival voor alle culturen en leeftijden: een programma voor jong en oud.
  Graag willen wij met ongeveer 40 jongeren van 15 jaar en ouder een groot wijkfestival organiseren in Leidschenveen. 

  We willen een dag voor alle Leidschenveners organiseren met als doel de verschillende culturen en leeftijdsgroepen in Leidschenveen samen te brengen. Wij zijn samen Leidschenveen en we willen binding en saamhorigheid realiseren. We zijn trots op de wijk, 

  Het programma bestaat globaal volgt uit schminken voor kinderen, koffie met gebak voor senioren, BBQ en afsluitend een feest voor jongeren. 

  Het wijkfestival moet plaatsvinden in en rondom 't Plekkie in de zomer van 2025. 

  Thema: Cultuur en ontmoeten


  40000

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren