Spring naar inhoud
Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 51 van de 30.

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet door naar de stemronde.

Restauratie en Vergunning SABRE F-86 Straaljager

Door: Jacques Schaaf
27 maart 2024
Gemeente Den Haag | 7 mei 2024, 10:33

Dit plan is helaas niet haalbaar. Een voorwaarde voor deelname aan het Wijkbudget is dat er maar één keer budget beschikbaar gesteld mag worden voor de uitvoering van een plan. Dit plan heeft ook meegedaan aan Wijkbudget Ypenburg en is daar één van de winnende plannen.

De straaljager SABRE- F86 vloog voorheen op het voormalig Vliegveld, graag zien wij dit stukje erfgoed terug als monument in de wijk.

Beste medebewoners,

Als trotse deelnemers aan de vorige wijkstemming, waarbij we gezamenlijk besloten een straaljager aan te schaffen voor ons geliefde monument in de wijk, willen we opnieuw jullie aandacht vragen. Samen hebben we laten zien dat we als gemeenschap in staat zijn om bijzondere projecten te realiseren die onze wijk verrijken en onze geschiedenis eren.

Nadat de straaljager op transport gaat naar de Verkeerstoren voor de tentoonstelling tijdens het Open Weekend met expositie en rondleidingen op 20 & 21 April 2024, willen we ons richten op het behoud en de verbetering van dit iconische stukje erfgoed. We hebben geluisterd naar jullie wensen en feedback, en we zijn tot de conclusie gekomen dat het tijd is om de straaljager te restaureren en te voorzien van verlichting en nieuwe belettering. Bovendien hebben jullie aangegeven dat jullie de straaljager graag op de mooiste plek op het water willen zien, de plek waar ooit de landingsbaan lag.

Om deze ambitieuze plannen te realiseren, hebben we jullie steun nodig. We vragen het budget om een architect en constructeur in te huren voor de vergunningsaanvraag, vooral gezien de uitdagende locatie hoog boven het water. Daarnaast hebben we een trailer nodig waarop we het restauratieproject met vrijwilligers uit de wijk en de luchtscouts kunnen uitvoeren, en we hebben jullie hulp nodig om het project op de aangeboden plek in Leidschenveen te realiseren.

Door samen te werken en ons gezamenlijk in te zetten voor dit project, kunnen we niet alleen ons monument behouden, maar het ook transformeren tot een nog indrukwekkender en betekenisvoller symbool voor onze wijk. Laten we opnieuw onze stemmen bundelen en samen streven naar iets buitengewoons.

Met vriendelijke groet,

Stichting “De Verkeerstoren”


Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren