Spring naar inhoud
Dit voorstel is door naar de stemronde

Stemmen

laden...
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 82 van de 30.

Status

Like dit plan tot en met 3 april.

Intercultureel Praatcafé

Door: Arnold Utama
26 maart 2024

We organiseren 1 keer per 2 weken een interculturele ontmoeting voor bewoners van Leidschenveen. Iedereen is welkom.

Graag willen we een Intercultureel Praatcafé opzetten. Centraal staan ontmoeting en verbinding van inwoners van Leidschenveen uit diverse culturen. We organiseren één keer per twee weken een interculturele ontmoeting voor en door inwoners van het stadsdeel. We richten ons op nieuwkomers en inwoners die al lang in Nederland wonen.


De activiteiten voeren we uit in diverse vormen, zoals een gezamenlijke maaltijd (gerecht uit een bepaald land), een pubquiz, culturele workshop of gewoon een ontspannen samenzijn met een hapje en drankje. Op deze manier kunnen inwoners elkaar op een informele en gezellige manier leren kennen. Mooie vriendschappen kunnen ontstaan!


Het intercultureel praatcafé is voor jong en oud. We hebben speciale aandacht voor ‘nieuwkomers’ zoals vluchtelingen en expats. Voor hen is dit een mooie kans om de Nederlandse taal te oefenen en ‘nieuwe’ buren te ontmoeten. Omdat de culturele diversiteit in Leidschenveen toeneemt, vinden wij het bij elkaar brengen van bewoners uit verschillende landen een belangrijke toegevoegde waarde voor de wijk. Hoe mooi is om te leren van een andere cultuur op basis van respect en gelijkwaardigheid.

Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren