Spring naar inhoud
Dit voorstel is door naar de stemronde

Stemmen

laden...
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 283 van de 30.

Status

Like dit plan tot en met 3 april.

Freerunpark

Door: Sigrid Wolthoff
11 maart 2024

Een freerunpark in een veilige en uitdagende omgeving voor zowel beginners als gevorderden.

Freerunnen is een relatief nieuwe en snelgroeiende (buiten)sport. Op scholen wordt het steeds vaker als gymles of als naschoolse activiteit aangeboden en het ledenaantal van Freerunverenigingen groeit hard. Kinderen én volwassenen in Leidschenveen volgen vaak lessen bij Parkour Disicplines in Zoetermeer, dat een binnenlocatie heeft in Gymworld en een buitenlocatie in het Stadshart. Het Stadshart biedt veel natuurlijke plekken waar (onder deskundige begeleiding) gefreerund kan worden. Freerunnen doe je echter niet alleen tijdens een training, maar ook gewoon als buitenspelen. Helaas zijn hier binnen Leidschenveen weinig geschikte plekken voor.


Ons plan is daarom om een freerunpark in Leidschenveen te realiseren. Een veilige omgeving die voldoet aan alle veiligheidsnormen en voldoende uitdaging biedt voor zowel beginnende als de gevorderde freerunners van alle leeftijden. Leidschenveen biedt veel speelplekken voor jonge kinderen, maar voor de oudere jeugd is er minder aanbod. Voor hen kan dit dus ook een ontmoetingsplek zijn, waarbij ze worden gestimuleerd om te bewegen.

Feedback Gemeente: De meest geschikte locatie voor een freerunpark is aan overkant van het water bij de Graskarpersingel.

Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren