Spring naar inhoud
Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 34 van de 30.

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet door naar de stemronde.

'Het Plekkie' van Leidschenveen / Stadscafe 3.0

Door: Wil.J. Schipper
8 maart 2024
Gemeente Den Haag | 7 mei 2024, 10:33

Dit plan is helaas niet haalbaar. Het plan moet passen binnen het budget van €40.000,- en moet er een eenmalige uitgave worden gedaan. De reden dat dit plan niet haalbaar is, is omdat het budget dat beschikbaar is gesteld helaas niet toereikend genoeg is voor het uitvoeren van dit plan.

Multifunctionele ruimte van ± 350 m2, waar iedereen de mogelijkheid krijgt om activiteiten/evenementen te organiseren zonder winstoogmerk.

  • Wat is het verhaal achter het plan?
    Verbinding! Eigenlijk hoort er in ieder wijkdeel een café(tje). Hoe dichter bij de mensen hoe beter. 
  • Voor wie is het plan?
    Alle inwoners van Leidschenveen
  • Waarom is het plan een toevoeging voor de wijk?
    Saamhorigheid door meer persoonlijk contact en samenwerking.
Leidschenveeners zouden weinig te porren zijn voor initiatieven. Druk, druk, druk. Tweeverdieners. Kinderen. Werk. Hobby's. Er zou erg weinig tijd overblijven. Moe, vooral moe.
Echt niet! Er is behoefte aan meer persoonlijk contact. Dat blijkt wel uit de positieve berichten in kleinere context. Straatbarbeque's, straatfeestjes in petit comité en verjaardagen met buren. Dat alles komt de saamhorigheid alleen maar ten goede.
Alle vijf de wijkdelen zouden opbloeien met een 'wijkcafé' (en/of buurtwinkeltje) waar je zomaar kan binnenlopen en komt tot spontane ontmoetingen, maar laten we er beginnen met één: Stadscafe Leidschenveen, hét Plekkie van Leidschenveen, óns Plekkie!. Ergens in of in directe omgeving van het 's Gravendreef, het centrum. Een soort Grandcafe 3.0 waar van alles kan plaats vinden. Van een kop koffie tot een hapje en een drankje. Van vergaderen tot een feessie. Zonder winstoogmerk, laagdrempelig en betaalbaar en alles georganiseerd door en voor de Leidschenveeners zelf. En natuurleuk mag de visite meekomen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Toeristen komen dan vanzelf.

Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren